Rubik kígyó - Rubik Ernő találmánya

Posted by Aron 2020/07/31 0 Comment(s) Rubik kocka kirakása,

 

Rubik kígyó

A Rubik neve megszokásból összekapcsolják az emberek az eredeti 3x3 Rubik kockával, de Rubik Ernő más logikai játékot is feltalált. 1977-ben egy egyszerű logikai játék és készségfejlesztő játék a Rubik kígyó került előtérbe, ebben a játékban nincsen megoldás, de rendkívül sokféleképpen ki lehet rakni.

 

Más néven Rubik's Snake eredetileg Magyar kígyónak nevezték és így is került forgalomba. Ez a gyerekjáték oktató jelleggel segíti a 3D geometriai gondolkodást állt a csomagolásán.

 

A játék mechanizmusa nagyon egyszerű, összesen 24db 3 dimenziós derékszögű háromszögből áll. Ezek a kis háromszögek mindegyike körbeforgatható 360 fokkal. Egyenként mindegyik 4 féle képpen fordítható. A Rubik kígyó kirakása 4x 23 vagy 70 kvadrillió kombinációt tartalmaz, ez az adat elméleti mert egyes darabok elhelyezkedés egy másikat blokkolhat.

A puzzle nagyon hasonlít az origamihoz, csak itt 3 dimenziós háromszögeket kell forgatnunk, de ez is órákra leköti a figyelmünket és szórakoztató.

Rubik kígyó

 

Rubik kígyó kirakása

Mint korábban említettem a Rubik kígyónak nincsen végső megoldása, rengeteg féle képpen ki lehet rakni, de mivel gömb alakban szállítjuk a logikai játékot nevezhetjük a gömb alakot kirakott állapotnak.

A játékot ki lehet rakni kutya alakra, kígyónak, kalapácsnak és még rengeteg figurának.

 

Első lépésként célszerű teljesen kiegyenesíteni a játékot és innen kezdeni a kirakását.

 

Ha valaki egy nagyszerű puzzle kirakó játékot keres kisebb korosztály részére, szívvel tudjuk ajánlani ezt a nagyszerű játékot. Méltán nevezhetjük ezt a szuper játékot a Rubik-kocka kistestvérének.

 

 

Rubik kígyó kirakása

 

A Rubik kígyó nem csak kék fehér változatban készült, ez pedig nem más, mint a színes Rubik kígyó. A színes változatból is rengeteg féle játékot ki lehet rakni.

 

színes Rubik kígyó

 

Ha ellátogatsz a Rubik kocka játékboltunkban személyesen is kezedbe fogható és tekergetheted ezt a nagyszerű készségfejlesztő játékot.

 

 

Rubik kígyó kulcstartó

A játékot kulcstartó formájában is gyártják

Rubik kígyó kulcstartó

 

Retro Rubik kígyó

Eredeti 1977-ben napvilágot látott eredeti Rubik kígyó.

eredeti Rubik kígyó

Rubik kígyó eredeti 1977

 

Emlékeink között biztos ott van még a búgócsiga, vagy a kis zöld ugrálós béka, vagy a lemez autók. Rengeteg nosztaliga játékaink között emlékezünk Rubik Ernő találmányára a Rubik-kocka mellett a fehér-barna nagy Rubik kígyóra is.

 

Igen oly régen 1977-ben eme fejlesztő játék 12 világos és 12 sötét háromszögből állt. A retro Rubik kígyó lényeg, hogy különböző nagyszerű alakzatot hajtogassunk belől.

 

 

Te hányféleképpen tudod kirakni a játékot? Írd meg kérlek kommentbe.

 

 

 

Tagek: rubik kígyó