2x2 Rubik kocka kirakása

Posted by Aron 2020/10/14 0 Comment(s) Rubik kocka kirakása,

2x2 Rubik kocka kirakása

 

A 3x3 Rubik kocka kirakása nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk, ezért sokan a 2x2 kockát vásárolják a kisebb korosztálynak, gondolván, hogy annak a kirakása gyorsabb és könyebb, hát sajnos el kell keresítenem azokat akik így gondolják.

A 2x2 Rubik kocka kirakása legalább annyira nehéz, mint a bűvös kockáé. Itt is különböző metódusokat, algoritmusokat találunk.

A legismerted speedcube kirakási módszer a Guimond és az Ortega.

 

Ez a legkisebb Rubik kocka hosszú probálkozás után magunktól is rájöhetünk a logika. Azonban, ha valaki gyorsan és egyszerűen ki akarja rakni akkor bizony lépésről-lépésre meg kell tanulni a végrehajtását.

Nézd meg a videónkat, ahol részletesen és érthetően elmondjuk a 2x2 Rubik kocka kirakását.

 

 

 

2x2 Rubik kocka megoldása

 

A kockát 8db kis kocka alkotja, szét is tudjuk szedni és látjuk, hogy összesen 20-30 elemből áll. 3x3x3 Rubik kocka felépítésével megegyezik, amiből az él kockák mérete összezsugorodott és a kocka legbelső részére kerültek.

Jó hír, hogy véletlenül is kiforgatható, azaz kirakható. Sokféle mintázatot ki lehet rakni ebből is. A szabadalom 1983-as évre szól, ami Rubik Ernő nevéhez fűzödik, igen 8 év eltelt a 3x3x3 kocka megvalósítása óta.

 

Egy igazán jó minőségű 2x2 verseny kockával a speedcuberek villámgyorsan ki tudják rakni, másodpercek alatt.

Rubik kocka 2x2 kirakása

2x2 Rubik kocka megoldása

 

 

 

Leave a Comment